top of page

KOKOŘÍNSKO



Není nad to občas vyrazit za hranice Prahy, že? A pokud už se člověk rozhodne vyjet někam na výlet, tak rozhodně nechce strávit celý den v autě. Je tedy skvělé, že máme v okolí spoustu krásných míst, na která dorazíme během jediné hodiny.


S přítelem jsme se minulý víkend rozhodli, že navštívíme Kokořínsko. Musím se přiznat, že ještě před dvěma týdny bych nevěděla, že se u Prahy takové místo nachází. Nicméně tam byla kolegyně z práce a z jejího nadšení jsem pochopila, že je to místo, které bych měla navštívit. Počasí bylo ideální, jako ostatně celý duben. A my jsme se přes Kralupy nad Vltavou a Mělník dostavili na místo určení.



Kokořínsko je Chráněnou krajinnou oblastí a je zde spousta krásných cest, zřícenin a pískovcových útvarů, které stojí za to vidět. Jelikož jsme se před samotnou cestou moc neinformovali, tak jsme se nechali vést spíše instinktem. Nejprve jsme navštívili Pokličky, takové pěkné pískovcové "hříbečky", od kterých je krásný výhled na Kokořínský důl.



Samotný hrad Kokořín jsme nenavštívili. Byli jsme se na něj podívat pouze z druhé strany a dle mého názoru to byla mnohem lepší podívaná, než kdybychom šli na hrad. Já miluji výhledy, takže je ocením mnohem více než prohlídky.





Dokonce jsme s přítelem natočili své první cestovatelské video. Rozhodli jsme se totiž, že si z každého výletu nějaké pořídíme. A kdoví, třeba se nakonec naučím i mluvit do kamery a budu se chovat naprosto přirozeně. Protože pokaždé, když mám začít, tak mi najednou dochází slova. Takže se předem omlouvám, ale budu na sobě pracovat. :D


A co vy, máte s kamerou lepší vztah než já?


Přeji krásný květen plný sluníčka a vám studujícím samá "áčka" u zkoušek!


Vaše P.

  • 1498106190_online_social_media_facebook
  • 1498106261_instagram_online_social_media_photo
  • 1498106246_mail_email_envelope_send_message
bottom of page