top of page

TAKE ME BACK: ROAD TRIP DO FÁTIMY


Nazaré beach

Už je to nějaký ten týden zpátky, co jsem naposledy zveřejnila článek z rubriky "TAKE ME BACK". To znamená, že byl nejvyšší čas to napravit. No a první trip, co mi přišel na mysl byl road trip do Fátimy, který jsme s holkama zvládly v průběhu dubna. A byl to jeden z těch nej výletů, jelikož jsme za cestu měly spoustu zastávek a opravdu hodně jsme toho viděly. A takové výlety já mám nejradši.


DAY 1


No, takže jsme si půjčily auto a vyrazily vstříc našemu třídennímu dobrodružství. Auto jsme si půjčovaly u společnosti InterRent a vše proběhlo bezproblémově. Fiat Panda sice není úplně nejlepší auto pro cestování na delší vzdálenosti, ale když chcete cestovat trochu low-cost, tak se s tím prostě nějak smíříte. :D


První zastávkou byl Cabo da Roca, což je nejzápadnější bod pevninské Evropy. A bylo tam tak krásně. No uznejte sami.


Cabo da Roca

A jelikož je odsud kousek městečko Sintra, rozhodly jsme se udělat si další zastávku i tam. Musím se přiznat, že po příjezdu jsem toho trochu litovala, jelikož absolutně nebylo kde zaparkovat. Naštěstí jsme nakonec našly odlehlé místo, kde jsme auto nechaly. Ale byla to fuška. A jelikož to bylo v blízkosti jedné z nejkrásnějších atrakcí v Sintře - paláce Quinta de Regaleira, tak jsme se rozhodly jít tam. To říkám z toho důvodu, že tam je takových obytných komplexů opravdu hodně a navštívit všechny bychom opravdu nestihly. A asi jsme to ani neměly úplně v úmyslu.



Naší další zastávkou byla Buddha Eden Garden, která na Vás dýchne pravou asijskou kulturou. Musím říct, že mě překvapila její velikost a tak nějak celkově. Vlastně jsem potom zjistila, že je to největší orientální zahrada v celé Evropě. Jsou zde různé sošky, rybníčky, cesty a tak nějak od všeho trochu. Pro ty, co ještě na takovém místě nebyli, bych určitě doporučila zahrady navštívit, jelikož je to příjemné zpestření výletu.



A aby toho nebylo za ten den málo, tak jsme ještě navštívily městečko Óbidos, obklopené vysokými středověkými hradbami. A ty barevné baráčky, úplný ráj.



No a potom už jsme jen přejely do Peniche, kde jsme měly zarezervované ubytování. Při příjezdu jsme byly opravdu hodně mile překvapené. Jelikož ubytování bylo na Bookingu nově a stálo nás krásných 7 euro, tak jsme popravdě nevěděly, co očekávat. No ale čekalo nás velice příjemné zjištění. Chvilku jsme si s majitelem povídaly a on nám sdělil, že pokud chceme, můžeme navštívit SPA. Chvíli jsme na sebe s holkama koukaly, ale když nás zavedl do místnosti s vířivkou, tak nám hodně rychle došlo o co jde. :D A tak jsme si nakonec užily snový večer ve vířivce s lahví vína, který byl opravdu needed a to za pouhých 7 euro. Takže! Nikdy neodsuzujte ubytování bez recenzí, může vás totiž mile překvapit tak jako nás. :)



DAY 2


Na druhý den jsme měly naplánované pouze takové menší zastávky a pak pláže a odpočinek. Jelikož Peniche a okolí je proslulé těmi dlouhými písečnými. Dopoledne jsme si tedy prošly město, což nám zabralo opravdu jen chvíli. A co nás čekalo potom? No slunění na pláži Baleal, která je naprostým surfařským rájem. A pekelně jsme se tam spálily. Kombinace silného větru a nízké teploty ve Vás totiž vyvolá pocit, že vlastně slunce vůbec nepálí. A tak stačila půl hodina a my byly jako rajčátka. :D


A tak jsme se raději přesunuly do Nazaré, kde jsme strávily zbytek dne a měly také zarezervované ubytování na další noc. Městečko a pláže tam jsou sice pěkné, ale co ty obrovské vlny o kterých každý básnil? No nebyly.



DAY 3


A máme tu den poslední a cestu domů. Tedy zpět do Lisabonu. A konečně Fátimu, cílovou destinaci našeho tripu. Tedy málem bych zapomněla, že cestou jsme ještě udělaly jednu zastávku. A to v Batalze a jejím krásném klášteře.


Co se týče Fátimy, tak bych řekla, že její návštěvu ocení spíše lidé věřící, ale i tak to bylo zajímavé. Navíc letos Fátima slaví sté výročí od jejího zjevení. Takže pro ty, co k tomu mají bližší vztah, tam byl připravený opravdu pěkný program.



Doufám, že se Vám článek líbil a někomu třeba poslouží jako takový malý itinerář při cestování po Portugalsku.


A co vy, byli jste na některém z výše uvedených míst? Také si raději půjčujete na cestování auto a nebo upřednostňujete cestu hromadnou dopravou? Podělte se se mnou o Vaše názory. :)


Tak přeji krásný nadcházející týden a už brzy se můžete těšit na pokračování z rubriky TAKE ME BACK!

S láskou,

P.

  • 1498106190_online_social_media_facebook
  • 1498106261_instagram_online_social_media_photo
  • 1498106246_mail_email_envelope_send_message
bottom of page