top of page

TAKE ME BACK TO AZORES


Krásné úterní poledne přeji!😊 Počasí se sice zrovna moc nedaří, ale alespoň jsem se konečně dostala k dopsání tohoto článku. No ale teď už k tomu, o čem dnes vůbec plánuji psát. Jak už jste možná zaregistrovali, žila jsem uplynulý půl rok v Portugalsku. Tedy přesněji krásných pět měsíců. No a za těch pět měsíců jsme podnikli pár zajímavých cest. A za těch pár cest se mi nashromáždila strašná spousta fotek a tak jsem si říkala, že by byla docela škoda je neukázat světu.


Takže jsem vymyslela takovou sérii fotek s názvem „TAKE ME BACK“ z míst, které jsem v rámci Erasmu měla tu čest navštívit. No a jak jinak začít než na jednom z nejkrásnějších míst, které jsem doposud viděla.


Ano, jsou to Azory. Zámořské autonomní území Portugalska. Naše první cesta tedy směřovala přímo tam, na ostrov São Miguel. Bylo to vlastně jedno z míst, které bylo na mém bucket listu již od samého začátku. Každý kdo byl v Portugalsku na Erasmu mi tloukl do hlavy, že tam rozhodně musím vyrazit. No a tak jsme na začátku března s kamarády koupili letenky a ubytování a na konci března už jsme byli na cestě na místo. Někdo by možná řekl, že to je na Azory moc brzy, že tam ještě bude chladné počasí. Já teď ale s klidným srdcem můžu říct, že jsme udělali nejlíp, jak jsme jen mohli.


Nevím, jestli to bylo zapříčiněné tím, že jsme ke všemu přistupovali pozitivně, ale měli jsme úplně nádherné počasí. Tedy až na první den, kdy byl ostrov zahalený pod mlžným oparem – no, ale to by nebyly Azory, že jo…


Co se týče letenek a ubytování, obojí nás vyšlo na krásných 90 eur. Zpáteční letenka nás stála 40 eur a ubytování na 6 nocí i se snídaní 50 eur. A to nekecám. No to je možná jeden z důvodů, proč jsou Azory tak oblíbenou destinací všech erasmáků. 😊😊


Jinak ubytování jsme rezervovali přes Booking a bydleli jsme v pěkném dvoupatrovém baráčku s jeho majitelkou. Na Bookingu ho najdete pod názvem "Nat's house".


Nějaké tipy pro Vás:


TIP Č.1 - Téměř po celou dobu našeho pobytu jsme se orientovali dle plánku, jak procestovat Azory během 4 dnů.



Rozhodně všem doporučuji využít pro zjednodušení zdlouhavého plánování Vaší cesty. Na každý den je zde naplánovaná cesta na jednu část ostrova, kde se nacházejí ta nejzajímavější místa.


TIP Č.2 - Určitě si zde vypůjčte auto. Ceny jsou opravdu dostupné a na autobusové spojení není v Portugalsku zrovna spolehnutí.


TIP Č.3 - Pokud budete mít více času a láká Vás návštěva i jiného ostrova , tak doporučuji navštívit stránku níže.



Je zde možné si zažádat o jednosměrnou letenku zdarma na jeden z dalších ostrovů. My jsme letenku sice získali, ale zpáteční letenka byla tak drahá, že jsme let nakonec zrušili. Předem si doporučuji prostudovat podmínky zrušení rezervace, jelikož za nějakých podmínek se potom platí storno poplatek.


Ale dost už bylo povídání. Teď už přeji pěknou podívanou. 😊


Ubytovaní jsme byli v hlavním městě celého souostroví, Pontě Delgadě. Na projití města nám stačili tak dvě hodinky. K vidění tam toho totiž opravdu moc není.


Jelikož nám počasí první den moc nepřálo, vydali jsme se na prohlídku do podzemních jeskyní Gruta do Carvão. No co si budeme povídat, ty helmy nám fakt slušely.



No na koupání to také zrovna nebylo. Ale sladěné jsme byly krásně. 😄😄

A takové výhledy jsme tam měli. 💗





A zase ty západy...

Jedno z nejkrásnějších míst celého ostrova - Lagoa das Furnas. Nejen, že jsou tu krásné výhledy, ale i samotná procházka okolo jezera stojí za to.

V parku v okolí jezera se nacházejí bublající jezírka, kde jsou několik hodin skladovány ve vroucí zemi pochoutky zvané cosido. Ty jsou potom podávány v místních restauracích, kde je nutná jejich rezervace.

Navštívili jsme i čajové plantáže (jediné v celé Evropě), kde jsme měli možnost zdarma ochutnat jak černý, tak zelený čaj. Jako milovník zeleného čaje bych tam vydržela ho popíjet a pozorovat při tom plantáže celé hodiny. 😊

No a také skleníky, kde jsou pěstovány ananasy. Ty jsou většinou menšího vzrůstu, ale rozhodně stojí za to je ochutnat. Jsou totiž vyhlášenou azorskou specialitou.

Jednou z dalších atrakcí, které jsme neodolali, byly místní termální lázně. Těch je na ostrově hned několik. No uznejte sami, rozhodně stojí za návštěvu, že?

Ale teď už se s Vámi rozloučím. Rozhodně tedy ne na dlouho, jelikož už mám pro Vás připravené fotky z našich dalších cest.


S láskou,


Vaše Šťávička

  • 1498106190_online_social_media_facebook
  • 1498106261_instagram_online_social_media_photo
  • 1498106246_mail_email_envelope_send_message
bottom of page