top of page

TRIP TO PORTO - PART I.


Tak je to tady. Konec další životní etapy. Je dvacátého osmého června a já jsem po pěti měsících na cestě zpět do České Republiky. V hlavě se mi honí nepřeberné množství myšlenek a padá na mě nostalgická nálada. No a tak si říkám, že je nejvyšší čas popadnout počítač a napsat další článek. Protože není lepší způsob, jak využít volného času. Kterého teď mimochodem poslední dny moc nebylo.


No ale teď už k věci. Tedy konkrétně k našemu poslednímu výletu v milovaném Portugalsku. Na cestu jsme se vydali v neděli v dopoledních hodinách. Bohužel už od rána nás doprovázelo neštěstí a z důvodu uzavřené modré linky metra polovina z naší party nestihla nastoupit na plánovaný autobus do Aveira, které mělo být naší první zastávkou na cestě do Porta. I přes všechny ranní strasti jsme se i když v menším počtu na místo nakonec s holkami dostaly.


Aveiro


Město, které je díky svým vodním kanálům, můstkům a loďkám připomínajícím benátské gondoly často přezdíváno „portugalské Benátky“. Na to abychom si prošly tu nejzajímavější část města, nám bohatě postačily dvě hodiny. Dokonce jsme se za tu dobu stihly zastavit v jedné z přilehlých kaváren a vyzkoušet tradiční pochoutku zvanou „Ovos Moles“. Jejich hlavním složením jsou míchané žloutky a cukr, a pokud můžu říct za mě i za zbytek výpravy, je to jedna z těch věcí, kterou bohatě postačí ochutnat jednou v životě.


My jsme se zde ale zastavily z úplně jiného důvodu. A tím bylo místo, konkrétněji pláž Costa Nova, jedinečná svými barevnými pruhovanými rybářskými domky rozprostírajícími se podél celé pláže. To jsme ale ještě nevěděly, že pláž se nachází asi tak 10 km od Aveira. On by to nebyl až takový problém, ale byla neděle a co se týče autobusů v Portugalsku, nikdy nevíte kdy, za jak dlouho a jestli autobus vůbec dorazí. Často se totiž stává, že místo půl hodiny čekáte hodinu ne-li víc. No a občas se autobus ani neukáže.


Musím říct, že my jsme tedy zrovna měly velké štěstí. Autobus měl odjíždět ze stejné zastávky, na kterou jsme dorazily z Lisabonu. Ta se nachází v centru u řeky, takže jsme nemusely nic složitě hledat a dokonce přijel asi 5 minut na to, co jsme se rozhodly tam vyrazit. Zpáteční lístek nás stál 3,50 eur a na místo určení jsme se dostaly asi za 15 až 20 minut.


Ale teď už přejdeme k fotodokumentaci, protože ta Vám o samotném místě napoví asi nejvíc :-)



A jaká barva padla do oka Vám? U mě je to jasné, modrá rozhodně vítězí! ♥

Tak mějte krásný víkend a vidíme se u dalšího článku z druhé části výletu a to ze samotného Porta!

  • 1498106190_online_social_media_facebook
  • 1498106261_instagram_online_social_media_photo
  • 1498106246_mail_email_envelope_send_message
bottom of page